Galleri Showroom Studio Butik

Vejenlyst

Lea Mi Engholm om sine sublime lerarbejder

13/10/2020

Med en nysgerrig og undersøgende arbejdsproces, afsøger og udfordrer jeg lerets egenskaber. 

Jeg falder gerne over en detalje eller teknik, som jeg vælger at forfølge. Undervejs opstår måske en anden detalje, som er værd at undersøge nærmere. På den måde bevæger jeg mig rundt om og dykker ned i materialesubstansen.

Min tilgang og tankegangen omkring selve arbejdsprocessen har grundlæggende været den samme over længere tid. Jeg tager gerne afsæt i materialet på en måde, hvor værkerne mere eller mindre 'laver sig selv'.

Værkerne til denne udstilling består af en masse dråber flydende porcelæn og rødler, som er samlet op og sat sammen, mens det stadig er helt blødt. Værket er brændt ved høj temperatur, som får rødleret til at smelte og blive til glasur. Derved er form og glasur lavet i én bevægelse.

Keramiker
Lea mi Engholm

http://leamiengholm.dk/news/