Galleri Showroom Studio Butik

Vejenlyst

Rasmus Svarre - Tanker om landskabsmaleri.

12/10/2020

Jeg er interesseret i landskabet som en form for abstrakt figur. Noget man kan grave frem eller fremmane påpapiret eller lærredet. Der er en dyb lystfølelse knyttet til at se maling tage form floder af sort, sepiaeller okker, der flyder sammen med vand/olie alt i mens der tegnes og tværes rundt, så mønstre,toner og flader træder frem. Jeg er ikke særlig interesseret i af afbillede naturen som et fotografi,tage et snapshot eller skabe en én-til-én lighed mellem værk og virkelighed. Det er derimod påkanten mellem det fuldstændigt abstrakte og den konkrete virkelighed at magien opstår. Og det erdet rum, jeg forsøger at træde ind i og trække beskueren med ind i i mine værker. Derfor er selveskabelsesprocessen også båret af nysgerrighed, håb og spænding. Hvad sker der? Hvad dukker derop?. Det handler derfor om, at se hvad der sker, hvad der materialisere sig. Præcis ligesom da manvar barn og fandt alle mulige former og væsner i skyerne på himlen. Tegningen er en konkretmanifestation af det mulige. Og det mulige er uendeligt. Dvs. tegningen eller maleriet kunne haveværet på et uendeligt antal andre måder. Men nu blev det lige præcis sådan her. Og det må manacceptere og gå videre. Kaste terningerne og se hvad der dukker op. Det er et lystfyldt arbejde, deraldrig stopper. Værkerne her er også en hilsen til de store danske landskabsmalere så som Oluf Høst og

Sven Havsteen-Mikkelsen mfl. Stilen kunne kaldes post-impressionistisk i og med den balancerer mellemren abstraktion og genkendelige landskabselementer.
...
Rasmus Svarre har flere soloudstillinger og gruppeudstillinger på sit cv, samt et dusin bøger medillustrationer til primært egne billedbøger og grafiske romaner men også bøger sammen med forfatterneMerete Pryds Helle og Oscar K samt filosoffen Ander Fogh Jensen. Han bor og arbejder i København,Vesterbro.

Læs mere på:

www.rasmussvarre.com