Galleri Showroom Studio Butik

Vejenlyst

Keramikskulpturer af Line Carlsen

30/07/2020

Skæve eksistenser og hverdagens underfundighed

Line danser med hænderne og finder balancen i fortællinger om almindelige og ualmindelige mennesker, som var det Halfdan Rasmussen eller Dan Turells tekster. Med en hyldest til hverdagen, til skæve eksistenser og til os andre, der pludselig ser, hvad vi gik forbi.

Vi får et prik på skulderen, hver gang vi falder i staver over en skulptur af Line Carlsen. Ofte går vi videre med et lille, privat smil, men Line kan også snerre, når det passer hende, og forsvinde langt fra hverdagen og ind i fantasiskulpturer, hvor de mærkeligste væsener møder hinanden i overraskende materialer i uventet symbiose.


Line Carlsen (født 1959)

Line Carlsen er storyteller i 3-D, hun holder af hverdagen og alt, hvad den tilsyneladende skjuler af vidunderlige fortællinger om os selv. Hun er uddannet i Skolen for Brugskunst i København. Gennem årtier har hun arbejdet primært med skulpturer og billedkunst, samt kostumer og rekvisitter til scenekunst og film.


Lidt uden for Tårup

Line Carlsen er en kunstner med en stærk kunstnerisk/aktivistisk forankring i Lundeborg, hvor du kan møde hendes mos-graffiti og mange andre værker i området. 

Hendes underfundige værker går helt af sig selv i dialog med vores galleriånd, hvor mumificerede katte, store siloer og små tønders historie fletter sig ind Lines skulptur. Se blot på skulpturen ”Tanker er fuglefri” eller ”Sjælen slipper fri”, og se hvordan de interagerer med stedets svaler.

https://gallerilinecarlsen.wordpress.com/line-c/