Galleri Showroom Studio Butik

Vejenlyst

Krukker og tegninger af Martin Skauen

28/07/2020

Leg og satire

Martin er repræsenteret i denne sommerudstilling gennem to forskellige medier. I ”Con silo”, ved de gamle siloer, kan du opleve hans satiriske tegninger, der med hurtige streger eksperimenterer med følelsen af at være fanget. Fanget af fængslets tremmer, genitalernes tyngde eller hverdagens ulyst. Han anvender ofte satire i sin kunst, og er ikke bange for at bruge humor når han afbilleder situationer fra kunstens verden og det moderne liv. Derudover deler han ofte sine tegninger på instragram, hvor en meget stor international skare følger hans arbejde. 


I ”Con luz”, den sidste og nyeste bygning i galleriet, kan du opleve ”Krukkerne”. Skulpturerne er maleri og skulptur i et. Det er todimensionale flader, sat sammen til en tredimensional oplevelse. De abstrakte krukker giver et vink til formalismen, og måske også lidt til Picasso, i deres helt egen ukrukkede udformning.


Martin Skauen (født 1975)

Martin er uddannet på Kunstakademiet i Oslo og udtrykker sig både gennem skulpturer og tegninger. Martin Skauen er også medlem i Tegneklubben, et tegnerkollektiv der holder til i Oslo. Skabelsens vej, er for ham fyldt af leg, forundring og overraskelse. En tilstand som han ønsker skal ramme lige så meget ham selv, som den der oplever hans værker. Du kan følge ham på instagram under navnet martymixx.


Fra Berlin til Tårup

Martin der er norsk og hans hollandske kone Iris Van Dongen, som er kunstmaler, er nogle af de sidst tilkomne i vores landsby Tårup. Flytningen fra den store kunstmetropol Berlin til denne lille flække er født af et behov for at tage afstand fra den ofte kyniske kunstverden og den slidsomme karriejagt. Samt en drøm om at bo tættere på og i pagt med naturen og samtidig have plads til at boltre sig og skabe sin kunst. Vi glæder os meget til se mere kunst fra dem i de kommende år. 

https://www.instagram.com/martymixx/?hl=da